Замша – це натуральний матеріал, який використовується для виготовлення демісезонного та зимового взуття. Серед чоловіків замша не користується такою популярністю, як серед жінок, оскільки є «примхливою» і вимагає досить ретельного догляду. Незважаючи на це, матеріал заслуговує на увагу, оскільки має цілий ряд позитивних характеристик.

Переваги взуття із замші

Натуральний матеріал завжди виграє перед штучними аналогами, оскільки має низку специфічних переваг, і замша не є винятком:

  • вентиляція: матеріал добре пропускає повітря, в результаті чого підвищується комфорт при носінні, знижується ризик надмірного потіння ніг і розвитку відповідних захворювань;

  • стильний дизайн: замша виступає доречним доповненням практично до будь-якого верхнього одягу: дублянок, пуховиків, курток;

  • практичність: при правильному догляді та дбайливому ставленні якісне взуття з замші прослужить не менше п'яти років або довше.

Головною специфічною відмінністю замші від інших матеріалів є необхідність ретельного догляду. В даному випадку не потрібен гуталін або крем, але з поверхні взуття доведеться регулярно прибирати пил і різні забруднення. Замша не любить вологу і підходить для використання в суху погоду – в іншому випадку строк використання такого взуття істотно скоротиться. При цьому є й позитивний момент – існують спеціальні гумки для замші, які ефективно видаляють різні забруднення без зайвих зусиль.

Взуття із замші можна носити практично з усіма речами. Виняток становлять тільки вироби з гладкої шкіри і строгі костюми. Матеріал приємний на дотик, витримує температуру до -10 градусів Цельсія без втрати основних властивостей і є універсальним для жінок і чоловіків. Крім того, він ніколи не виходить з моди і завжди залишається в тренді.